Aktiviteter

 

 

 

7 maj FORNEBODADAGEN

AKTIVITETER UNDER NÄSSELFROSSA 2018

Måndag 25 juni
kl 18,00
En livsresa i människans tjänst
Ewa-Gun Westford, känd från TV som presstalesman för polisregion Syd, visste tidigt att hon ville bli polis för att kunna hjälpa och ställa till rätta. Inget lätt val då kvinnor ännu inte var välkomna i kåren. Med glimten i ögat berättar hon om sitt liv både som polis och människa.
Snittar, dryck, fika ingår. Biljettpris 160 kr
Tisdag 26 juni
kl 18,00
En god och glad stund.
Barbro, en av de kända Göingeflickorna och hennes man Lars underhåller med schlager från 40–60-talen. Välkända melodier och sånger till gitarr. Lite allsång. Skämtsamma historier från Göingebygden, även någon låt på Magdeburgerspel
Snittar, dryck, fika ingår. Biljettpris 150 kr
Onsdag 27 juni
kl 11,00
Från AK-arbete i Kyrkhult till Paris Chic i Olofström.
Under depressionen på 1930-talet ordnade staten genom Arbetslöshets-kommissionen (AK) arbeten, ofta med vägbyggen. Helmer Jansson och hans son Bengt från Smålandsstenar jobbade bl.a. i Mörbohult. Helmer skrev en bok om AK-livet i Kyrkhult, mycket personligt och avslöjande. Hans dotter Rut förde senare modet till Olofström – startade Paris Chic! Johnny Karlsson läser och berättar. Biljettpris 50 kr.
14.00 Några färgstarka kvinnor i Kyrkhult.
Jan Ottosson berättar om några kvinnor i Kyrkhult som satt avtryck i bygden. Fika ingår. Biljettpris 70 kr.
19.00 Kvinnorna i historien - Möt forntidens gudinnor och starka kvinnor.
Kvinnorna har haft en stark ställning här i norden och norra Europa under tusentals år, som rådgivare, religiösa ledare, företagare osv. De var kloka, läkedoms- och magikunniga. Som kulturbärare och rådgivare till kungar och furstar hade de hög status. Sin kraft och inspiration hämtade de från kvinnliga förebilder i gudavärlden. En spännande föreläsning av Stina Helmersson och Tommy Viren.
Snittar, dryck, fika ingår. Biljettpris 150 kr.